• beschrijving
  • Route
  • boeken
  • inventaris
  • prijzen
  • Gastvrouw/heer
Print

"De Pensool" Voerstreek - Groepsaccommodatie De Pensool

Een van de mooiste manieren om Sint-Martens-Voeren binnen te rijden is via het slingerende weggetje van ‘Ulvend’ het dal in. Aan dit weggetjes ligt de groepsaccommodatie De Pensool. Dit grote vakantiehuis is gebouwd eind 19e eeuw. De toenmalige herenboerderij is veranderd in een grote en uitermate praktische groepsaccommodatie met een prachtige ligging! Dit vakantiehuis biedt de gelegenheid om actieve weekends goed te organiseren. Daar dit een voormalige trainingslocatie is, heeft dit huis vele leuke mogelijkheden. Het is een praktisch huis, de sfeer is warm, rustig en bescheiden.

Beschrijving De Pensool

Keuken:
Op de begane grond is de ruime keuken, praktisch ingedeeld. Alles wat u nodig heeft is aanwezig.
 
Eetkamer/groepsruimte:
In de grote ruimte kunt u met de hele groep samen eten. Met de verschillende kleinere tafels kun u zelf de gewenste opstelling maken, bijvoorbeeld twee hele lange tafels of een ‘restaurant’ met allemaal kleinere tafels. In deze ruimte is een groot whiteboard, die ook te gebruiken is als projectiescherm (graag zelf beamer meenemen). Er is hier ook nog een klein keukentje met alle servies en een groot koffiezetapparaat. Ook bevind zich hier een toilet.
 
Living:
De ruimte naast de eetzaal is een gezellige en behaaglijke ruimte met open haard kachel, zithoek en een heuse bar.
 
Slaapvertrekken:
Op de bovenste verdiepingen bevinden zich de slaapvertrekken. Alle kamers hebben een eigen douche en wastafel, wat uniek is voor groepsaccomodaties van dit kaliber. In totaal zijn er 13 tweepersoons kamers waarvan 10 knusse kloosterkamertjes met degelijke stapelbedden en eigen douche. Een pluspunt is de goed akoestische isolatie van deze kloosterkamertjes. Verder zijn er nog 2 ruime tweepersoons kamers met boxspringbedden en 1 ruime driepersoons kamer met 2 boxspringbedden en een bijzetbed. Er is een kinderledikantje aanwezig plus een extra campingbedje op aanvraag. De grote centrale ruimte boven is een fijne plek waar kinderen kunnen spelen of een dvd kunnen kijken en op de zitzakken lekker uitpuffen van de actieve dag.
 
Terras en Buiten:
Een groot plupunt van deze accomodatie is de grote buitenruimte. In de omheinde voortuin van het huis staat een grote trampoline, succes verzekerd! Via de zijkant, waar genoeg ruimte is om de auto’s te parkeren, komt u achter het huis; hier is de huisweide waar de schaapjes grazen. Vanaf het terras met grote buitentafels en terrasstoelen heeft u een prachtig uitzicht over het voor Voeren typerende ‘graftenlandschap’. Aan de overzijde van de weg, ligt een mooie en romantische lager gelegen weide met oude bomen en omzoomd door de ‘Pensoolbeek’. Hier kunt u prima sport en spel activiteiten organiseren. Maar dat is nog niet alles. In de oude schuur, de voormalige paardenstal, staat de met hout gestookte Oklahoma BBQ. Deze barbecue doet denken aan een stoomlocomotief. Maak tijdens uw weekend gebruik van de unieke gelegenheid om de Oklahoma BBQ uit te proberen. De eigenaar levert het speciale stookhout voor deze barbecue. U kunt hier grote stukken vlees in garen, prachtig in grillen en zelfs uw (zelf gevangen) Voerense forellen roken.
bereken route

geen plattegrond beschikbaar

Inventaris De Pensool

 

 

Slaapkamers:

2 slaapkamers met op iedere slaapkamer 2 eenpersoons boxsprings
1 slaapkamer met 2 eenpersoons boxsprings en 1 eenpersoons bed

10 slaapkamers met op iedere kamer een stapelbed
Iedere slaapkamer beschikt over eigen douche en wastafel
Op ieder bed ligt een hoofdkussen en eenpersoons dekbed
1 kinderledikantje
2 kinderstoelen
3 toiletblokken met dames- en herentoilet

 

Keuken:
5-pits keramisch fornuis
Grote koelkast en diepvries
Magnetron
Hete lucht oven
Professioneel koffiezetapparaat
Waterkoker
Mixer
Kook- en bakgerei
Vaatwasser

 

Divers:

TV/DVD

groot whiteboard -ook te gebruiken als projectiescherm (graag zelf beamer meenemen).

Stereoinstallatie

Open haard

Bar met koelkast

Terras met meubilair

Oklahoma Barbeque

Gratis Wifi

 

Prijslijst De Pensool 

HUURKOSTEN TARIEF WEEKEND    
jan-feb  1 1150    
standaard tarief 2 1300    
mei-herfstperiode 3 1450    
half nov-kerst 4 1300    
feestdagen 5 1775    
         
VERPLICHTE KOSTEN        
energie per dag 45      
eindschoonmaak 150      
toeristenbelasting 1 pp/nacht vanaf 14 jaar
         
OPTIONELE KOSTEN        
bedlinnenpakket 1p 7      
handdoekenpakket 1p 4      
hout voor BBQ 10      
hout/eenheid 6      
huisdiertoeslag 25 max 2    
waarborgsom 200  
Fred en Hilde zijn al jaren gastvrouw en gastheer. Met veel kennis van de omgeving en het buitenleven in het algemeen. De Pensool is een prachtige, sobere accommodatie. Zonder tierlantijnen genieten van de eenvoud en schoonheid. Dat typeerd zowel de accommodatie als haar gastvrouw en gastheer. Met het hart op de juiste plek dragen ze zorg voor deze bijzondere accommodatie.
Een warm welkom zonder tierlantijnen waarna u kunt genieten van de eenvoud en schoonheid binnen en buiten De Pensool!