• Algemeen
  • Ligging & route
  • Gastvrouw/heer
Print

Genieten in een middeleeuws hofje.

 

De Maretak

In het dorpje St. Martens-Voeren ligt dit prachtige pand van vakwerk en vuursteen. De oudste delen dateren uit het midden van de 16de eeuw, de nieuwste delen uit het begin van deze eeuw. Na de koop door de familie Laugs werd de nagenoeg ruïne vakkundig gerestaureerd en aangevuld met enkele andere woningen, die volgens dezelfde traditionele bouwmethoden en ecologische principes verwezenlijkt zijn. Door de ingenieuze verbouwing met doorgangen, niveaus, binnenhof en tuin, lijkt het geheel op een middeleeuws hofje.

 

5 Vakantiewoningen

De gezellige vakantiehuizen, voorzien van alle comfort, zijn zeer geschikt voor gezinnen en kleine groepen. In alle huizen zit vloer- en wandverwarming en een houtkachel. Er werden zoveel mogelijk oude elementen gerecupereerd, wat een authentieke sfeer geeft aan de verblijven. Voor families of groepen die samen een aantal huizen willen huren leent De Maretak zich ook uitstekend!

  • 1 t/m 4 personen: Knus en sfeervol overnachten in het Kleine Huis
  • 2 t/m 6 personen: Sereen en lieflijk vertoeven in het Wentelhuis
  • 2 t/m 8 personen: Zonnig en gezellig samenzijn in Het Hoekhuis
  • 2 t/m 8 personen: Adembenemende oudheid opsnuiven in Het Oude Huis
  • 2 t/m 8 personen: Retro ambiance in Het Nieuwe Huis

Het Hoekhuis en het Wentelhuis kunnen geschakeld worden.

 

Tuin en middeleeuws hofje:

Via de binnenhof komt u op een mooi groot grasveld waar de kinderen kunnen spelen op de schommel, de glijbaan of in de zandbak. Ook is er een vuurschaal voor de zwoele avonden. In de tuin bij het hofje is een kruidentuin te vinden waarvan men gebruik mag maken.

 

bereken route

Sinds 2016 zijn Wouter en Renske met hun 3 kindjes op De Maretak komen wonen. Na wat omzwervingen in Belgie, Nederland en Frankrijk hebben ze in de Voertreek de perfecte combinatie gevonden in buiten wonen, dorpsgevoel, toffe steden om de hoek maar vooral de mooie natuur van de Voertreek en Zuid-Limburg! Ze voelden zich direct thuis in het ecologsch verbouwde 'bakhuis' van De Maretak en hebben een voorliefde voor historische panden, duurzame renovaties en ambachtelijke technieken. Ze vertellen jullie graag over de totstandkoming van De Maretak, de mooiste wandelingen en fijnste cafe's/restaurants.