• Algemeen
  • Ligging & route
  • Gastvrouw/heer
Print

Sfeervolle groepsaccommodaties.

Reijmerstok Schuur en Woonhuis

Deze twee groepsaccommodaties zijn gelegen midden in het Limburgse dorpje Reijmerstok, vlakbij Gulpen in het groene Heuvelland. Het Woonhuis dateert uit de eerste helft van de negentiende eeuw en is een beschermd monument.De vakwerkschuur stond eerder elders in Reijmerstok in een onoverzichtelijke bocht. De balken werden genummerd en het skelet werd gedemonteerd. Later vond ze haar plek hier aan het plein in Reijmerstok, waar ze nu een halfopen binnenhof vormt met de oude boerderij. Het binnenhof, gedeeltelijk overdekt, kan men vanuit het hele gebouw ervaren, met name vanaf de open galerij op de verdieping en de grote vide in de schuur zelf. Het geheel is op zeer bijzondere wijze en met gebruik van natuurlijke materialen, ingevuld tot prachtige groepsaccomodaties, waar het goed toeven is.

 

 

2 Groepsaccomodaties

 

Het oude woonhuis en de schuur zijn twee afzonderlijke groepsaccomodaties. Het is mogelijkheid om beide accommodaties te huren zodat er ook groepen van maximaal 36 personen kunnen verblijven. U zult genieten in een sfeervol, mooi gerestaureerd vakwerkschuur - en huis, met alle comfort van deze tijd.

  • 16 personen: Verblijven in een beschermd monument "Het Woonhuis".
  • 16 personen: Sfeervol samenzijn in de ruime vakwerk "Schuur".
  • ..t/m 36 personen: Mooie groepsaccomodatie "Schuur en Woonhuis" tezamen!

Zowel in de Schuur als in het Woonhuis zijn extra bedden aanwezig die op een slaapzolder en in verschillende nisjes zijn gesitueerd. Hierdoor kan de capaciteit verhoogd worden naar max 42 personen.

 

Tuin en Dorp

Reijmerstok is van nature een droogdal waar het regenwater afgevoerd werd van het plateau naar het Gulpdal. Enkele drinkwaterpoelen en putten deden dit kerkdorp ontstaan. Het Oude huis en de schuur liggen tegenover de kerk aan het plein van Reijmerstok. De accommodaties hebben een heerlijke tuin waar naar hartelust buiten gegeten kan worden. De andere huizen aan het dorpsplein werden tevens door de familie Laugs gerestaureerd waardoor dit gedeelte van Reijmerstok als een ecologische groene oase oogt. Vanuit het dorpje zijn er tal van wandelpaden en fietsroutes direct toegankelijk. Ook vind je er een ambachtelijke boerderijwinkel en enkele restaurants. Een zeer gezellige en aangename omgeving!

bereken route

Boudewijn Laugs ontvangt jullie graag op deze mooie locatie. Hij is tevens de achitect van het complex. Hij heeft een voorliefde voor historische panden, ecologische bouwmaterialen maar vooral een grote toewijding om mooie dingen te maken. En dat kan hij. Niet voor niets vermelden Laugs Bouwmeesters op hun logo dat er  "aan dit gebouw met bezieling is gewerkt". Dat zie je en dat voel je! Daarbij is Boudewijn een vriendelijke en inspirerende gastheer, een mooi begin van jullie vakantie!