Print

tips uit de voerstreek

Lentemarktje aan hofje de Maretak! Natuur, Ambacht en kunst uit de streek!

 
Zondag 31 maart vindt voor de tweede maal de lentemarkt plaats op het hofje van de Maretak. Net als tijdens de herfstmarkt bieden diverse lokale, artistieke en ambachtelijke standhouders hun producten of diensten aan.Dit binnen de besloten sfeer van het hofje van de vakwerkboerderij "de Maretak" in Sint-Martens-Voeren. U bent van harte welkom om rond te kijken (ook als u niet verblijft in één van de door ons aangeboden vakantiewoningen). Woont  u in de omgeving en heeft u zelf een product of dienst om aan te bieden, dan kunt u een mail sturen aan:  infomichael2019@gmail.com
 
Lentemarkt van 12:00 tot 15:00
"Huize Maretak", Einde 63, Sint-Martens-Voeren

 

Fietsen huren bij E-bikes to go! 

Een hele leuke activiteit voor vakantiegangers, alleen of met de hele groep, voor een dagdeel of meerdere dagen zijn fietsen te huren op Berg 17 in Sint-Martens-Voeren. Ze kunnen ook worden gebracht.

De fietsen zijn voorzien van kaarthouder met prachtigste routes.

website: ebikestogo.be

email: info@ebikestogo.be

tel: 0032 470 029 615

 

Groepswandeltochten met begeleiding

Wandelinitiatief De Lopende Band organiseert in de Voerstreek groepswandeltochten met begeleiding vanuit Huize de Maretak in Sint-Martens-Voeren. In 2019 worden diverse arrangementen aangeboden, meestal drie wandeldagen in een lang weekend. Ze zorgen ook voor een heerlijke driegangenmaaltijd plus weldadig ontbijt.

Interesse? Zie www.delopendeband.nl 

 

Bronnenwandeling in de Voerstreek, mooiste wandelroute van Vlaanderen!

De 8,5 kilometer lange wandeling langs de Voerse bronnen wist te overtuigen met haar glooiende landschappen, prachtige uitzichten en haar avontuurlijke paden. Deze bronnenwandeling leidt door en langs enkele natuurgebieden van het Agentschap voor Natuur en Bos: het Broekbos, het Konenbos en het Vlaamse Natuurreservaat Veursvallei.

 

Wandelen met gids in de Voerstreek

We kunnen op verzoek een wandeling onder leiding van een gids organiseren. Zo loop je over de oeroude zeebodem, waar je nog fossielen kunt vinden van pijlinktvissen! En is het niet interessant om te weten hoe de oude Romeinse weg liep?

Richtprijs 50€ per groep voor een wandeling van 2 uur.

Neem ruim van te voren contact met ons op als u een gids wenst te reserveren.

 

Workshop echte Limburgse vlaai bakken

Een eigen rijstevlaai bakken? - De Bakster - komt bij u op locatie! Ook voor Pizza uit de houtoven bent u hier op het goed adres!

Contact: Tel: 043-4572507/ 06-39857663

Brede Hoolstraat 12 - 6274 NG Reijmerstok / website: Bakster.nl e-mail: info@bakster.nl

 

Kruidenwandeling en proeverij

Herborist Anne van der Linden laat u tijdens een kruidenwandeling door het kalkrijke Zuid-Limburgse heuvelland kennismaken met diverse inheemse planten.

Contact: Tel: +31 (0)6-50575029

website: Kruidenproeverij Lindengroen

e-mail: info@kruidenproeverij.nl