19-06-2017

zomergras

zomergras

21 juni - de langste dag.

Er bestaat een feest om dit te vieren.... 

Het Sint-Jansfeest, waarbij kinderen en volwassenen zich in het wit tooien met bloemen kransen in hun haar. Dan tegen de avond - wanneer de zon het zomergras goudgeel laat kleuren - ontsteekt men een vuur. Eén voor één wordt er dan over het vuur gesprongen. 

Als kind vond ik dit het mooiste feest va het jaar op de Steiner/Vrije School. En nu de warme zomerdagen de avonden doen nagloeien verlang ik terug naar de geur van vuur, vlierbloesem pannenkoeken en muziek. 

Op de Maretak hebben we een vuurschaal.... voor diegene die nog een last minute willen boeken... Doe het! Maak een vuur in het avodnuur en spring alle zorgen van je af!

 

"Hoor je 't zingen van het vuur

In 't geheimzinnig avond uur

't Zijn de vlammen die het ons zeggen

Wees verheugd en toon je vreugd!"