16-05-2019

Een bekroonde route

Een bekroonde route

 

Loop mee met wandelinitiatief De Lopende Band voor wandelplezier in het grensgebied. Over een bekroonde route wandelen we in drie dagen van Visé naar Vaals. We overnachten in de historische vakwerkhoeve De Maretak in Sint Martens Voeren. 
 

Lopen op een bekroonde route
De Lopende Band is goed bekend met de veelgeprezen wandelgidsen van Gegarandeerd Onregelmatig. Deze uitgeverij bracht in 2018 de gids ‘Een wandelling rondom Zuid-Limburg’ uit. Met succes, want de publicatie van auteur Alex Buis won de Wandeltrofee op de landelijke Fiets- en Wandelbeurs 2018De route werd bekroond als wandelroute van het jaar!


Grensoverschrijdend wandelplezier
De Lopende Band heeft een arrangement ontwikkeld op basis van de gids en in samenwerking met Laugs Vakantiehuizen. Met als resultaat: drie dagen grensoverschrijdend wandelplezier. Samen goed voor ongeveer 70 kilometer in een kleine groep met begeleiding. Geen zorgen over de route, de overnachtingen en het eten. Alles is goed geregeld.
 

Drie dagen wandelplezier
We starten de wandeling in het karakteristieke Visé, even boven Luik. Van daaruit lopen we over landelijke paden naar het klooster van Val Dieu. Het eindpunt van de eerste wandeldag is accommodatie De Maretak. Op de tweede dag staat een stevige tocht naar Plombières gepland van zo’n 25 kilometer op merendeels onverharde paden. Ook brengen we een bezoek aan het oude station van Hombourg, waar industrieel erfgoed op ons wacht. De derde dag voert ons naar het dal van De Geul, de beroemde brug van Moresnet en de bossen aan de grens van België en Duitsland. We lopen hier op een Camino-pad dat vanuit Aken in zuidelijke richting gaat.


Data en prijs
Aanvang: vrijdagochtend 21 juni, 11.00 uur, Maastricht Station. Eindpunt van het arrangement is het drielandenpunt in Vaals, op zondag 23 juni, rond 15.30 uur. De prijs van het arrangement is € 230. Eten en drinken zijn inbegrepen. Ook ontvangt u de wandelgids van Alex Buis. Interesse? Zie www.delopendeband.nl